Eindelijk iets semi-betaalbaars van Ayrton Senna te koop

De handschoenen die Ayrton Senna in 1989 droeg tijdens races in de Formule 1 kunnen van u worden. Een paar van de originele kledingstukken uit de collectie van de legende, wordt gesigneerd en

Ayrton Senna

Een onderdeel hebben van de uitrusting van Ayrton Senna. Dat moet wel de droom zijn van de echte autosportfan die de jaren negentig bewust heeft meegemaakt (of die de beelden van Senna ooit terugkeek). Vaak kom je bij die wens automatisch terecht bij een auto. Helaas zijn de F1-wagens uit die tijd op een paar handen te tellen en echt astronomisch duur.

Wellicht is het kledingstuk dan een betere optie. En wat is er beter dan een paar handschoenen? Sterker nog een paar handschoenen dat Senna in 1989 gebruikte. De handschoenen waarmee de legende wereldkampioen werd in de legendarische McLaren MP4/5.

Okay, heel goedkoop zijn ook deze Nomex-handschoenen niet. Ze zijn dan ook gesigneerd door de maestro zelf. Het huidige bod van de veiling op Catawiki is €2.800 en daarvoor krijg je niet alleen het paar handschoenen, maar ook een lijst om ze in tentoon te stellen én een certificaat van echtheid, afgegeven door een bedrijf in Monte Carlo dat de zaken rondom Senna op waarheid waardeert.