COUNTDOWN: 100 dagen voor de Grand Prix in Zandvoort

Het grote aftellen kan nu echt beginnen: nog maar 100 nachtjes slapen scheiden ons van de terugkeer van de Formule 1 naar Nederland. Zou het grote circus Max Verstappen in 2020 eindelijk een "oranje" wereldkampioenschap gaan opleveren?

Zandvoort

Wow, nog maar 100 dagen te gaan voordat de Grand Prix van Nederland start op het circuit Zandvoort. Op de baan moet nog heel wat gebeuren, want daar ligt nog steeds geen asfalt. Desondanks belooft het team van Jan Lammers dat er een Dutch GP gaat komen. Er liggen straks twee kombochten op de baan en overal nieuw asfalt over een breder stuk.

De organisatie belooft een spannende race, want ze hebben nog niet alle data beschikbaar gemaakt voor de simulators. De teams kunnen zich nog niet volledig voorbereiden. Dat moet ervoor zorgen dat het straks onvoorspelbaarder is op de baan. Jan Lammers denkt dat rondetijden onder een minuut mogelijk worden. Dat betekent dat we heel veel rondjes te zien gaan krijgen in de Grote Prijs van Nederland.

Daarnaast moet er nog het een en ander gebeuren om ieder goed en wel naar en van de tribunes en het bijprogramma te krijgen. Als u niet allemaal op de fiets komt (en al helemaal niet met de auto) en ook niet over het strand komt dat helemaal goed.

Hieronder Max Verstappen tijdens de afgelopen Jumbo Racedagen.

Red Bull Racing was een beetje enthousiast en kondigde gisteren al aan dat er nog maar 100 dagen te gaan waren voor de Dutch GP. Onze wetenschappelijke rekenmachinehulp verklaarde echter dat vandaag de dag is...

Hieronder nog een hilarische preview uit Promenade: