PvdA Noordwijk heeft vragen over Grand Prix in Zandvoort

Over iets meer dan drie maanden starten de motoren van de Formule 1 weer eens in Zandvoort. Daarvoor moet er nog heel wat gebeuren aan het circuit. Maar ook in Noordwijk moeten dingen gebeuren. De lokale PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld over de Formule 1 in de buurgemeente.

Zandvoort

Niet alleen in Zandvoort is van alles aan de gang rondom de terugkeer van de Grote Prijs van Nederland. Ook even zuidelijker in Noordwijk zijn de poppen inmiddels aan het dansen geslagen. Althans, de lokale PvdA heeft nog wat vragen bij de aan- en afvoer van de vele te verwachten bezoekers van de Grand Prix. 

Het is de verwachting dat het heel druk wordt op het fietspad door de duinen dat de twee gemeentes met elkaar verbindt. Dat is weliswaar een mooi pad, maar het is ook smal en als er een calamiteit is, kan het zijn dat hulpdiensten moeilijke ter plekke kunnen komen. De partij vraagt (PDF) zich af of daar over is nagedacht.

Strandkonvooien

De PvdA heeft ook vragen over een mogelijke vergunning voor konvooien voor aan en afvoer van mensen over het strand. De partij vraagt: "Is het juist dat er vergunning voor konvooien met personenvervoer over het strand is aangevraagd? Zo ja, gaat het college hieraan meewerken en welke voorwaarden worden daar dan aangesteld? Daarbij denken wij aan de veiligheid van de wandelaars op het strand en de kwetsbare natuur van Noordvoort."

Tijdelijke camping

Ook stelt de partij van de arbeid vragen over een tijdelijke parkeerplaats en een tijdelijk camping in de gemeente: "Het beschikbaar stellen van bijvoorbeeld het parkeerterrein aan de Langevelderslag en de tijdelijke camping aan de Herenweg zullen een grote impact hebben op de omliggende bedrijven en omwonenden. Op welke wijze zijn deze bedrijven en omwonenden bij deze plannen betrokken? Welke maatregelen heeft u getroffen om de overlast voor hen zoveel mogelijk te voorkomen?"

Als laatste vragen de PvdA'ers zich af wie de kosten van al die maatregelen op zich gaan nemen. Al met al helemaal geen rare vragen, zeker gezien de kans groot is dat de Grand Prix de komende vijf jaar blijft terugkeren in Nederland. Dan is het wel handig als vooraf duidelijk is wat er de komende jaren ook allemaal nog gaat gebeuren.