NSFW. Unieke Ferrari 458 MM Speciale

Ferrari's Special Projects heeft weer een kunstwerkje afgeleverd. Voor een klant die zijn 458 Speciale niet, eh, speciaal genoeg vond is hier de 458 MM Speciale.

Onderhuids is dit nog steeds een 458 Speciale (atmosferische V8, 605 pk, 540 Nm, 9k toeren, hemels), maar het is juist het uiterlijk dat compleet onder handen is genomen. De wijzigingen zijn subtiel genoeg om de grote lijnen van de Speciale te behouden, maar dan met unieke details.

Voor het design lijkt de klant onder andere inspiratie te hebben opgedaan bij de Alfa Romeo 4C. Daar denken we in ieder geval meteen aan als we kijken naar de voorruit die redelijk rond loopt en dankzij zwarte A-stijlen de illusie van een vizier creëert.

Het ontwerp van de voorzijde is een stuk rustiger geworden doordat Ferrari de luchtgaten in de kofferklep kleiner heeft gemaakt en de luchtroosters naast de koplampen heeft weggelaten. De voorbumper is veel rechter en mist de opening waar bij de Speciale de active aerodynamics zit.

Voor de achterwielen vinden we extra luchthappers, zoals we dat van de 488 GTB kennen. De achterzijde haalt de inspiratie juist weer van een andere Ferrari, want die lijkt verdacht veel op die van een F12 met het hoge middengedeelte en de lage zijkanten.

De 458 MM Speciale is dus een lekker mengelmoesje van bestaande Ferrari's. Leuk voor de koper, maar mocht jij ook geïnteresseerd zijn, dan heb je dikke pech. De Italianen bouwen slechts één exemplaar voor de gefortuneerde petrofiel die waarschijnlijk een paar miljoen in dit project heeft gestoken. De koper is een Brit, dus de kans is groot dat de creatie over een paar weken op het Goodwood Festival of Speed zal verschijnen. Hopelijk maakt de eigenaar daarna ook veel kilometers met de Ferrari, zodat we nog veel van deze beauty kunnen genieten.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dae0c1cdd848', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });