Ross Brawn: 'Zandvoort gaat prachtig weekend worden'

Technisch directeur Ross Brawn van de Formule 1 verwacht dat de GP van Nederland op Zandvoort een schitterende race gaat worden. Hij voorziet geen veiligheidsproblemen in de kombochten. En ook inhalen moet mogelijk zijn met de aanpassingen.

Zandvoort

In eerste instantie moest Ross Brawn zich even achter de oren krabben toen de eerste signalen over een terugkeer naar Zandvoort opdoemden. De voormalige teambaas van Ferrari en Brawn GP vertelt in een interview met Motorsport over zijn aanvankelijke twijfels bij de stokoude baan: "Ik maakte me eerst zorgen hoe we er weer een goed circuit van zouden maken, maar nu we dat grotendeels hebben gedaan, zijn die zorgen er niet meer."

Brawn doelt op de vele aanpassingen die er momenteel aan de baan worden gedaan. De belangrijkste daarvan zijn de twee nieuwe kombochten in de Hugenholtzbocht (T3) en de Arie Luyendijkbocht (T14). De Engelse oud-teambaas die nu sportief directeur van de Formule 1 is verwacht niet dat de bochten veiligheidsproblemen zullen opleveren zoals in 2005 toen de F1 terugkeerde naar de Indianapolis Motor Speedway. Door de strijd tussen Bridgestone en Michelin was er teveel verschil tussen de twee bandenfabrikanten, waardoor meer dan de helft van de auto's niet van start kon gaan in verband met mogelijk ploffende banden.

Volgens Brawn doet dat probleem zich nu niet voor omdat de F1 maar één bandenleverancier heeft in Pirelli. De Italianen hebben al veel simulaties uitgevoerd en denken de banden op orde te hebben. In het ergste geval kan de Formule 1 echter nog regels opleggen om ervoor te zorgen dat het niet mis gaat met de banden.

Waar Brawn echter het meest naar uitkijkt is de volle tribunes en duinen in Zandvoort: "En verder weet ik honderd procent zeker dat het prachtig gaat worden met al het publiek." Lees het hele interview hier.