Hotelkamers in overvloed tijdens Dutch GP in Zandvoort

Waar de prijzen van overnachtingen in Zandvoort aanvankelijk de pan uit rezen, blijken nu nog veel kamers onbezet tijdens het weekend van de Formule 1. Veel aanbieders lieten zich leiden door geruchten dat er monsterbedragen werden betaald.

Zandvoort

Wie nog geen overnachtingsplaats heeft voor het eerste weekend van mei, kan in Zandvoort gewoon terecht. Dat vertelde Lana Lemmens van Zandvoort Marketing bij BNR Nieuwsradio. Zij liet onderzoeken hoeveel kamers er nou echt waren gereserveerd tegen de monsterprijzen die werden genoemd nadat de datum voor de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort bekend was gemaakt.

Veel ondernemers kregen via de media te horen dat er tot wel €2.000 voor een nachtje werd betaald voor gewone kamers. Dat blijkt nu helemaal overtrokken te zijn en inmiddels mogen sommige ondernemers zelfs blij zijn als ze al hun kamers weten te verhuren tijdens het weekend. Lemmens wijst naar de media: "Er is een vertekend beeld ontstaan. De ondernemers wisten niet wat ze moesten verwachten en hebben zich gek laten maken door verhalen uit de pers. In die verhalen stonden achterlijke prijzen, waardoor ondernemers dachten dat ze die prijzen konden vragen."

Er is wellicht nog een ander ding van invloed: touroperators legden ongetwijfeld heel veel kamers vast voor het weekend. Als zij hun boekingen niet meteen vol kunnen krijgen geven ze hun reserveringen terug, waardoor er weer veel kamers op de markt komen. De last-minute reserveerders kunnen daar weer van profiteren.