Canadezen Lance Stroll en Nicholas Latifi racen op Amerikaanse licentie

Komend seizoen zouden er eindelijk eens twee Canadezen meerijden in de Formule 1, maar het worden toch twee Amerikanen. Lance Stroll en Nicholas Latifi moeten zich als hun zuiderburen uitgeven omdat de Canadese bond niet officieel meer is.

Lance and Nicholas

De Canadese autosportfederatie, ASN Canada, in onlangs opgehouden te bestaan. Vreemd genoeg kwam dat omdat de twee bestuurders nogal oud waren. President Paul Cooke en vice-president Roger Peart namen eind vorig jaar ontslag, waarmee ook de officiële licentie van de FIA ophield te bestaan. Voor miljardairszonen Stroll en Latifi bleek dat ze eigenlijk geen licentie voor 2020 konden krijgen, waardoor ze uitweken naar Amerika.

Beide Canadezen rijden dus komend seizoen met een Amerikaanse racelicentie. Hoewel we er niet echt op hoeven te rekenen dat het duo op het podium gaat verschijnen, hebben ze daarbij mazzel. Ze mogen dan op een Amerikaanse licentie rijden, in het geval van een podiumceremonie wordt gewoon het land dat in hun paspoort staat aangehouden. Ze zullen dus gewoon met de esdoornvlag mogen zwaaien bij alle evenementen.

FIA

De FIA is ondertussen bezig met het aanwijzen van een nieuwe officiële motorsportfederatie voor Canada. Ook voor de Canadese Grand Prix is het wel handig om een lokale host te hebben. Naar verwachting moet dat tegen het einde van maart geregeld zijn, aldus Racefans.

Formule 1
  • Matthijs Goes