Ferrari SF1000: dit is de machine van Sebastian Vettel en Charles Leclerc

Ferrari heeft gisteravond in een ruim 150 jaar oud theater de nieuwe SF1000 gepresenteerd. Met deze bolide gaan Charles Leclerc en Sebastian Vettel proberen eindelijk weer een wereldtitel naar Italië te halen.

Ferraro SF1000

Na een uitgebreide geschiedenisles over de drie kleuren van de Italiaanse vlag heeft Ferrari zijn nieuwste Formule 1-creatie gepresenteerd. Het team bouwde in het theater de sfeer groots op met piano-, vioolspel en zang en DJ. In het theater van Reggio Emilia werd vervolgens het doek van de de SF1000 getrokken. De naam verwijst naar de 1000e GP waaraan Ferrari deelneemt, later dit seizoen.

We zien een evolutie van vorig jaar, maar ook een duidelijk omhoogstaande achterkant. Desondanks verschilt de auto niet opzienbarend van de SF90. Het grootste verschil is eigenlijk te zien achter de airbox bovenop, waar de semi-haaienvin later begint en het lijkt erop dat de auto wat langer is geworden. Ferrari lijkt verder meer en meer richting de filosofie van Red Bull Racing te schuiven. Later vandaag zien we voor het eerst wat het antwoord van het team van Max Verstappen zal zijn.