Hard gaan voor weinig: Renault Twingo GT

De kleinste van Renault krijgt een peper in zijn compacte reet gepropt. Resultaat: 110 pk in een achterwielaandrijver ter grootte van je schoen.

De Twingo GT behoudt zijn 0,9 liter driecilinder voor de aandrijving, maar de sleutelaars van Renault persen hem tot op de laatste pk leeg. Dankzij een nieuwe luchtinlaat en vernieuwde software levert het stofzuigertje nu 110 pk en 170 Nm.

Om deze krachten in deze dwerg een beetje goed te verwerken zijn de ophanging, de ESP-instellingen en de stuuruitslag aangepast. Klinkt leuk, maar verwacht niet dat je Ferrari's gaat vernederen bij het stoplicht, want de bekende sprint naar de 100 km/u duurt nog steeds 8,5 seconden.

De sportiefste Twingo is onder meer te herkennen aan de 17 inch wielen en dubbele uitlaat. Ook opvallend is de striping over de zijkant en het dak die we nog kennen van de Twin'Run Concept. De keuze is niet reuze bij Renault, want het model verschijnt alleen in de lakkleuren oranje, grijs, zwart en wit.

Renault Sport-logo's in de dorpels geven je bij het instappen nog het gevoel in een echte R.S. te zitten, maar wij weten wel beter. Toch lijkt dit een ideaal koekblikje om hard mee rond rotondes te scheuren.