Heilige bakovens! De moeder aller carbon Lamborghini's

Meer carbon maakt je supercar inderdaad altijd mooier. Kijk maar naar deze schitterende Lamborghini Aventador LP750-4 SV, dat een nieuw velletje uit de autoclaaf ontving.

De Laborghini hierboven is afkomstig van Vitesse AuDessus. De naam klinkt heel Frans en high society, maar eigenlijk zijn het gewoon een stel yanks uit yankland (Maryland, om precies te zijn). Desalniettemin zal hun klantenkring zich beperken tot de één procent, want ze pakken alleen exclusieve merken aan, en hun workover is evenmin goedkoop.

Dit is overigens niet de eerste SV met een koolstofvezel body. Mansory pakte eerder al één van de 600 Superveloces aan voor Bernie Ecclestone's schoonzoon, de carbon-afficionado James Stunt. Hij bestelde zijn exemplaar met een clear coat, deze units maken gebruik van gekleurd carbon, iets dat we ook zien bij de groten der aarde, Pagani en Bugatti.

Voor $15.525 levert Vitesse AuDessus een Essentials Package. Dit geeft u:

Front Splitter: $7,500

Mirrors + Mounts: $3,500

Rear Diffuser: $3,750

Side Skirts: $2,500

Een Extended Package kost $7.500 meer, en geeft u ook een koolstofvezel frunk (deze is standaard van aluminium). Een set carbon wielen kost $25.000, maar wie er een pakket bijbestelt krijgt ze voor 20 mille extra. Heel schappelijk. Wilt u de full monty en een Bare Carbon Package, dan mag u informeren naar de prijs. 

Eerder wist Vitesse AuDessus al het nieuws te halen door de LaFerrari een carbon treatment te geven, hoewel we het eerste klantexemplaar nog tegen moeten komen.