PATS. Leefbaar Rotterdam-raadslid mept scooterhyena's

Geen woorden maar daden, dat is het credo in 010, en Leefbaar Rotterdam-raadslid Bart van Rij biedt even de helpende hand als een stel neurochirurgen op een scooter op smerige wijze de opnames van PowNews verstoren.

Een camera en Pownews-plopkap werkt voor Maghrebiaanse viertaktridders effectiever dan een rode lap op een stier. Beide partijen mogen elkaar niet, en schromen de confrontatie evenmin. Maar als een cameraploeg in de stad gewoon iemand staat te interviewen, dan kan je ze toch gewoon hun werk laten doen?

Niet dus. Twee hongerige hyena's op een tweewieler die toevallig net een middagje vrij hadden van hun werk en hun huiswerk al hadden gemaakt besloten het camerateam van Pownews -naast het stadhuis van Rotterdam- even lekker te provoceren. Eerst werd de presentatrice op een fluim getrakteerd (00:54, zó laag), en daarna volgden de gebruikelijke 'kk's' en 'jullie moeders'. Enfin, u kent het niet bijster uitgebreide vocabulaire inmiddels wel. Je bent jezelf niet als je honger hebt.

Tijdens hun capriolen schijnen de hyena's nog bijna een oudere man omver gereden te hebben, en dus besluit van Rij die even verderop staat de boys een tik met zijn tas te verkopen, wat hem vanochtend op een reprimande van de GroenLinks-fatsoensmaffia kwam te staan. Je moet immers (na zonsondergang) een bakje thee met ze drinken, en de dialoog aangaan. Klinkt als logica van iemand die haar eigen kinderen op de muren laat tekenen, 'omdat ze zich moeten kunnen ontplooien'. Zachte heelmeesters...

Hoe dan ook, de boys zoeken aandacht, dan krijgen ze dit ook. Als u deze groeibriljantjes spot, schroom dan niet de ondernemende jongens een stageplaats aan te bieden. Omdat ze het waard zijn.