Max Verstappen kan niet rijden door technische problemen

Nieuw land, nieuw circuit, maar geen Max Verstappen op de baan tijdens het grootste gedeelte van de eerste vrije training in Azerbeidzjan.

Dikke pech voor de Nederlandse sportheld in Baku. Door een olielek moest Verstappen in de eerste vrije training zijn Red Bull na een paar rondjes weer binnen zetten. Het vinden en oplossen van het probleem kostte zoveel tijd dat Mad Max noodgedwongen de rest van de training niet in actie kwam. De panne is in dit weekend extra vervelend, omdat de Grand Prix van Europa op een gloednieuw stratencircuit in Azerbeidzjan wordt verreden. Max mist hierdoor kostbare tijd om het circuit te leren kennen en loopt derhalve achterstand op ten opzichte van zijn concurrentie.

Het goede nieuws is dat zijn auto ondertussen is gerepareerd en dat hij de volgende vrije training weer gewoon mee kan doen. Hopelijk kan de laagvliegende Hollander dan snel zijn ritme vinden op dit ietwat uitdagende (video) stratencircuit.

Red Bull Racing beleefde sowieso een training om snel te vergeten. Naast het olielek ging het ook bij teamgenoot Daniel Ricciardo mis. De coureur vloog iets te fanatiek door bocht vijftien en raakte daarbij met de achterzijde van zijn auto de muur. Resulterend in een gebroken achterwielophanging en veel schade aan het bodywork. Ricciardo bleef ongedeerd, maar de training werd wel tijdelijk stilgelegd om de gesloopte Red Bull weg te halen. De monteurs van Red Bull zullen op volle toeren moeten doorwerken om de auto te repareren voor de tweede training vanmiddag. VIDEO!