Max Verstappen pakt negende plek in Baku

In een beetje tegenvallende kwalificatie heeft Max Verstappen de negende plaats veroverd voor de start van de Grand Prix van Europa. Hamilton ontdekt hoe smal het circuit is.

In het snelle stratencircuit in Azerbeidzjan had Max een teleurstellend laatste deel van de kwalificatie. Hij miste aan het begin het moment om een eerste tijd te zetten door een stomme actie van Bottas en moest zijn tweede poging ook afbreken vanwege een crash van Lewis Hamilton. Een allesbeslissende laatste run bracht uiteindelijk niet het ultieme rondje waar de Nederlander op hoopte en het eindigde op P9.

Nico Rosberg zette zijn Mercedes op de eerste plek, maar de echte verrassing staat daarachter. Sergio Perez wist met zijn Force India een knappe tweede plek te bemachtigen, wat ongelofelijk knap is voor dit team. Lang kan hij niet van zijn prestatie genieten, want door een versnellingsbakwissel wordt Perez vijf plaatsen teruggezet op de startgrid. Hij zal morgen dus vanaf de zevende plek starten. Verstappens teamgenoot Ricciardo pakte een nette P3.

Ondanks enkele bijzonder smalle delen op het circuit wisten bijna alle coureurs hun wagen uit de muur te houden. Wel waren er veel rijders die even hun rempuntje misten en even een bezoekje brachten aan een uitloopstrook. In het laatste deel van de kwalificatie verpestte Lewis Hamilton alsnog zijn no claim door zijn rechter voorwiel langs de muur te laten schuren. Zijn stuurstang brak direct af en het was klaar voor hem. Hierdoor start de regerend wereldkampioen van de tiende plaats, net achter Max.