Hamilton: Verstappen heeft het makkelijk

De 31-jarige Lewis Hamilton gedraagt zich als een zeursenior met zijn laatste uitspraken. Vroeger was alles beter en de jongelui van tegenwoordig hebben het maar makkelijk.

Het topmodel met een succesvolle social media-carrière ging weer eens los op de rubberentegelmentaliteit die de Formule 1 overneemt. "Veiligheid is iets waar we aan moeten werken en de F1 moet een veilige plek zijn. Maar vorig week wilden ze de ingang van de pitsstraat open gooien en het zo makkelijker maken. Ze zeiden 'Het is zo snel en gevaarlijk' en ik dacht 'Het is helemaal niet gevaarlijk'. Het was wat lastiger, maar dat is hoe racen moet zijn."

De Snapchatkoning wordt even helemaal nostalgisch. "Ik mis de oude circuits waar je niet over de witte lijn en de curbstone kon gaan om vervolgens via het astoturf en gras weer makkelijk terug te keren. Nu kan je over de grens gaan en zonder problemen weer de baan oprijden."

Genoeg reden voor Lewis om een sneer naar de nieuwe generatie racers uit te delen en dan met name naar ons Max. "Dat is waarom het voor jongere rijders het makkelijker is om in te stappen. Omdat de angst om over de witte lijn te gaan veelal is verdwenen. Daarom kan een jongetje als Max Verstappen meedoen, buiten de baan raken en zonder problemen terugkeren. Het is gewoon makkelijker geworden."

Mocht u het nog niet doorhebben: Lewis wil graag laten weten dat hij een waaghals is. Hij lacht gevaar recht in zijn gezicht uit. "Ik hou van gevaar, maar heb er ook respect voor. Het is alsof je voor een cobra (de slang, niet de auto -red.) zit en misschien bijt hij. Als je dichtbij zit is de kans groter dat hij je in je gezicht bijt, maar als je daar bij het bureau van Toto gaat zitten, dan kan je zwaaien en doen wat je wil. Toen ik opgroeide was in de F1 de cobra vlakbij, maar met het huidige beleid wordt er steeds meer afstand van de cobra genomen." Een beste metafoor voor de topmodelverslinder die bij de laatste wedstrijd niet het juiste knopje in zijn auto kon vinden. Toch geven we hem geen ongelijk. Na de slaapverwekkende race in Baku smachten we allemaal wel een beetje naar meer spanning en gevaar in de koningsklasse.