The Grand Tour start met 'weirdest test of them all'

Het nieuwe seizoen Top Gear zit er alweer op (en hoe), dus kunnen we al onze onverdeelde aandacht richten op de voormalige Top Gear-hosts en hun nieuwe vehikel The Grand Tour. Naar de eerste beelden kijkend wordt dit 'same same, but different'.

De laatste weken druppelt de Amazon PR-machine lekker constant stukjes informatie over wat zonder twijfel de most anticipated autoshow ooit ever is. We weten dat de opnames steeds ergens anders zijn, met als decor een enorme Khadaffi-bedoeïnentent, die voor het eerst in Zuid-Afrika wordt opgezet. Naast frivole tussendoortjes als Jeremy die een doos in elkaar probeert te vouwen, en Hammond die probeert te vloggen, krijgen we ook zaken als het nieuwe logo (très retro) en de vorming van Drive Tribes gevoerd.

Dan de core business: opnames van autotests en trio-tests. Op zijn Facebook-stek deed Jeremy Clarkson de eerste details van een trio-test uit de doeken, geschoten in Toscane, met een merkwaardige samenstelling: de Aston Martin DB11, Rolls-Royce Dawn, en een Dodge Challenger SRT Hellcat. Jeremy rijdt natuurlijk in de DB11, en u mag raden hoe de Dodge en de Rolls over de overige presentatoren verdeeld waren. Da's niet heel moeilijk, lijkt ons.

Enfin, het 36 afleveringen tellende, door W. Chump and Sons geproduceerde nieuwe programma (de heren hadden Bedder 6 al aan de BBC verkocht), zal deze herfst van start gaan. Hou uw adem dus nog even in, terwijl de presentatoren het kruis van hun zware leven dragen: