Bizar. Klant dumpt exclusiefste Aston Martin ter wereld

Dus je behoort tot één van de slechts 24 uitverkorenen die een Aston Martin Vulcan kregen, en toont een eindeloos gevoel van smaak door jouw exemplaar in welhaast orgasmisch mooi paars uit te voeren. En dan? Dan zet je 'm doodleuk te koop.

De Aston Martin Vulcan, vernoemd naar een oude Britse bommenwerper, is het summum van analoog trackracen voor rijke stinkerds zonder licentie. Waar Ferrari en McLaren hun klantracers nog een extra elektroschop onder de kont geven haalt de Aston al zijn Cosworth-grunt, 830 pk ervan, uit een bulderende 7 liter V12. Trouwe volgers van Top Gear zagen Chris Harris zich tussen de bandenrook en het geknetter door al ultiem vermaken op het circuit van Abbie Dabbie.

Maar goed, slechts 24 klantexemplaren zijn er dus gebouwd, en dit paarse pareltje is nummer 11. Het ding zit tot de nok vol met racetechnologie en lichtgewicht oplossingen, inclusief stuur met pit lane limiter, flash-to-pass knop, en natuurlijk polycarbonaat ruiten. Een kilometerstand wordt niet vermeld, maar veel kan het niet zijn.

In augustus gaat de Vulcan onder de hamer in Monterey, bij Mecum Auctions. De klant heeft er ongeveer een miljoen GBP voor betaald, maar het zal ons niet verbazen als de auto veel meer dan dat oplevert. Over de reden van verkoop kunnen we alleen maar in het duister tasten, wellicht moest er plaats gemaakt worden voor de AM-RB-001...

Oh, en vertel ons als u bij het kijken naar de foto's iets aparts opvalt. Iets wat met rubber te maken heeft bijvoorbeeld (of heeft RML hier al aangezeten?)..