Baas Max Verstappen: Wij zijn beter dan Ferrari

Red Bull Racing is met Max Verstappen bezig aan een klim in het kampioenschap en dat geeft vertrouwen. "Wij hebben niets te vrezen van Ferrari."

Deze overmoedige woorden komen uit de mond van Verstappens teambaas Christian Horner. Ferrari staat weliswaar nog boven Red Bull in het rijders- en constructeurskampioenschap, maar het team van de bloedkleurige stier is bezig met een inhaalslag. In de afgelopen twee races kromp de achterstand van Red Bull in de teamstrijd van 37 naar slechts 6 punten. "We liepen op Silverstone 15 punten (voor de straf van Rosberg, red.) in op Ferrari en in Oostenrijk pakten we 13 punten meer."

Op de vraag op welk gebied Red Bull nog achterloopt op Ferrari, is Horner dan ook vrij duidelijk tegenover Autosport.com. "Nergens. We hebben een erg sterke auto, sterke rijders en de motor wordt steeds beter. Ik denk niet dat we iets te vrezen hebben." Hij is dan ook bijzonder optimistisch over de komende races. "We hebben een paar van de snelste circuits nu achter ons, zoals Montreal, Baku en Oostenrijk en de races die eraan komen passen hopelijk beter bij onze sterke punten. Het wordt een spannende strijd met Ferrari de rest van het jaar."

De blik gaat dan ook naar voren en daar rijden alleen nog de zilveren sterren van de ruziënde Lewis Hamilton en Nico Rosberg. "Er zijn nog gebieden waar we tijd en vermogen kunnen winnen, maar we kunnen nu daadwerkelijk strijden met Mercedes op sommige circuits, wat natuurlijk fantastisch is om te zien."

De Italianen maken zich ondertussen nog niet zo druk om de razende energiedrankjes vlak achter zich in het kampioenschap. Teamhoofd Maurizio Arrivabene blijft strak vooruit kijken en focust alleen op de vermaledijde Mercedessen. "Het feit dat Red Bull het goed doet, is goed voor de Formule 1, goed voor de competitie en goed voor de show. Maar ik denk dat Mercedes nog steeds ons doel is, niet Red Bull."

De immer emotionele Kimi Raikkonen is het eens met zijn baas die hem onlangs nog een nieuw contract overhandigde. "Het doel is om te verbeteren en vooruit te gaan en niet iets te verdedigen", zo legt de ijskoude Fin uit. "We proberen Mercedes in te halen, maar Red Bull was beter dan ons in Silverstone. Of dat de komende weken ook gaat gebeuren? Ik weet het niet." Een uitstekende nietszeggende analyse, zoals we dat van hem gewend zijn.

Ook de nummer één Duitser in de rode bolide is niet onder de indruk van Red Bull. “We willen winnen. Het maakt me echt niet uit wat er achter ons gebeurt, zo lang zij achter ons staan." Een strijdlustige uitspraak, maar niet iets waar Ferrari iets aan heeft als de Red Bulls ze de volgende race weer vernederen. "De Grand Prix van Engeland was overduidelijk een sterk weekend voor hen en geen sterk weekend voor ons. Dit is de eerste race dit jaar waarin we op racesnelheid niet in staat waren om hen te bestrijden en te verslaan. Ik heb er vertrouwen in dat alles er over twee weken weer heel anders uitziet."

Het mag duidelijk zijn. De dominantie van Mercedes kan soms saai zijn, maar vlak daar achter is de strijd spannender dan ooit. Hopelijk kan Mad Max de komende races die battle in zijn voordeel beslissen. 

Update. Net binnen. Bijna 10 minuten aan onboard pr0nbeelden van Max Verstappen tijdens de GP van Silverstone. Graag gedaan.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed4392e4d31a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });