Amerikanen zijn psycho's op de weg

Hilarisch onderzoek van de American Automobile Association (AAA): vier op de vijf Amerikanen heeft aangegeven weleens te vervallen in boosheid, agressief rijgedrag en road rage. Jezus moraalfappende Kristus te paard, wat ernstig!

Sommige mensen bewonderen Koos Spee. Deze mensen moet je mijden als de builenpest, want kunnen niet zelfstandig nadenken. Die slepen je mee naar buiten en executeren je voor de ogen van je gezin, als dat ineens de regels zijn. Brrr. Dit is ook het soort mensen dat geen onderscheid kan maken tussen een hufter in het verkeer en een doodrijder. Dat is kwalijk.

Neem bijvoorbeeld deze cijfers over de Amerikaanse kandidaten voor wegmisbruikers: meer dan de helft van de Yanks slaat weleens aan het bumperkleven om ervoor te zorgen dat grootmoeder optyft naar de rechterbaan. Voorts schreeuwt 47 procent tegen andere weggebruikers. Slechts drie procent ramt andere auto's en vier procent stapt uit om ruzie te zoeken. Deze laatste twee daden zijn voor absoluut tuig en dus hors catégorie.

Maar de rest. Het valt toch allemaal wel mee? Zijn dit nu echt 'frightening findings'? Iedere niet totale autist, wordt boos in de auto want de hel dat zijn anderen. Doe toch een beetje normaal mensen. Soms heb je haast en blijft een lul in ANWB-waxjas de linkerbaan blokkeren. Dan moet je gewoon even drukken en misschien tik je ook per ongeluk even het grote licht aan. Totaal onschadelijk (moderne auto's remmen op een postzegel dus kom niet aan met die Koos Spee-statistieken over Dafjes uit 9 na Christus die een kilometer nodig hebben om van dertig tot stilstand te komen) en bovendien niet hinderlijker dan Wilco de WegEgoïst op zijn plek zetten.

Dan dat schreeuwen tegen petjes. Waarschijnlijk gaat dat in de meeste gevallen gewoon met de ramen dicht (maar wel heerlijk Italiaans-obsceen gesticulerend). Ook niets aan de hand. En bovendien moeten sommige mensen gewoon even verbaal op hun bek geslagen worden. 

Waarom doen mensen toch alsof verkeersgedrag anders dan van een verdoofde Antoine Bodar, praktisch equivalent is aan kinderen overrijden? Wat een benepen schuimbekkerij. Tuig pak je aan, laten we dat ook met Farizeeërs doen.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecd71bceae23', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });