Over de top ordinair: Bentley Bentayga door Startech

Wij dachten dat de Bentley Bentayga van zichzelf al ordinair genoeg was, maar blijkbaar denkt tuner Startech daar heel anders over.

De Bentayga is de Bentley voor de polospeler die soms door een zompig grasveld moet rijden om vervolgens op de achterklep te picknicken en grappen over het gepeupel te maken. De aanpassingen die Startech (dochteronderneming van Brabus) doorvoert, maken de bombastische SUV juist interessant voor rappers en voetballers die dankzij een rare hersenkronkel willen dat hun offroader er vooral uitziet als een sportauto.

De gigant is besprenkeld met carbonfiber onderdelen die blijkbaar het sportieve karakter van de zwaargewicht moet benadrukken. Een beetje zoiets als een obesitaspatiënt een joggingbroek aantrekken. Vooral opvallend zijn de gewijzigde voorbumper met de grote carbon strip over de hele breedte en de nieuwe diffuser met een centrale lamp die zijn design steelt van de achterlichten van F1-auto's.

Uiteraard hebben de Duitsers enorme 23 inch velgen onder de Bentley gegooid, want dat blijft één van de makkelijkste manieren om het uiterlijk van een auto aan te passen. Dankzij het speciale Continental SportContact 6 rubber daaromheen moeten snelheden van 300 km/h geen probleem zijn. Offroad heb je er geen fuck aan, maar dat is blijkbaar bijzaak.

Dat de visie van Startech op de verharde ondergrond is gefocust, blijkt ook uit de aangepaste vering. Met het nieuwe systeem kan de kolos 25 millimeter verder zakken dan de laagste stand die Bentley zelf levert. Het maakt de Bentayga meer een uit de kluiten gewassen stationwagon dan een SUV.

Aan de dikke benzineslurpende twaalfcilinder verandert de tuner momenteel nog niets. Dit kan in de toekomst wijzigen, want het bedrijf laat weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een vermogensupdate.

Startech maakt je Bentayga dus voor veel geld sportiever, lager en minder geschikt voor het onverharde. Leuk natuurlijk, maar als je dat zoekt in je Bentley, waarom neem je dan niet gewoon een Continental?