Max Verstappen vierde in Hongarije

Max Verstappen is het raceweekend in Hongarije goed begonnen met een vierde tijd in de tweede vrije training. Lewis Hamilton was minder blij, want hij crashte.

Max leek het, net zoals zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, rustig aan te doen in de eerste vrije training. De zachtste (lees: snelste) bandencompound bleef in de garage en zodoende kwam de Nederlander niet verder dan de zesde plek. In de tweede vrije training ging het beter. Op de zachtste banden haalde de Nederlander nog even 1,7 seconden van zijn tijd af, waardoor hij op een nette vierde tijd eindigde. Alleen Vettel, Ricciardo en Rosberg bleken sneller.

Als we ons baseren op de vrijdag lijkt de Mercedes weer oppermachtig. In de tweede training was net vastgelegde Nico Rosberg 0,6 seconden sneller dan de rest van het veld. De strijd daarachter gaat tussen de Ferrari's en de Red Bulls die aan elkaar gewaagd lijken te zijn.

De excentrieke BlingBlingBrit zat blijkbaar nog met zijn hoofd op een zeiljacht bij St. Tropez, want in de tweede vrije training vloog hij van de baan. Zijn Mercedes belandde zijdelings in de bandenstapel, maar ondanks de beste klap kon Hamilton zelfstandig terugkeren naar de pits. De sensoren gaven aan dat de crash hard genoeg was voor een verplicht bezoekje van Lewis aan de dokter en de monteurs hebben ook de bolide aan een check-up onderworpen. Dit betekende wel dat de social media-ster de rest van de middag niet meer in actie kwam.

De sfeer zit er in ieder geval goed in. Tijdens de persconferentie aan de start van het weekend maakten de coureurs onderling al de nodige grappen. Zo zette Verstappen Williams-rijder Felipe Massa op zijn nummer bij een vraag over het design van trofeeën.