Te koop: Range Rover waar Kate Middleton haar kont in plaatste

In een Range Rover kan je prima de koning van de weg voelen, maar in dit exemplaar wordt dit royale gevoel helemaal versterkt. Dit was de auto van de toekomstige koningin van Engeland.

Het ooit zo prestigieuze Britse koningshuis is tegenwoordig vervallen tot een soort dure slapstick. Hoofdrollen zijn weggelegd voor een oude pruim en haar zoon die als de eekhoorn van Ice Age maar niet kan krijgen wat hij het liefst wil hebben. Kleinzoon Prins William is de saaiheid zelve, maar hij bracht wel het enige lichtpuntje van deze familie binnen. Kate Middleton, of Her Royal Highness The Duchess of Cambridge voor stijfnekken, is zelf ook geen wildebras, maar is dan tenminste wel leuk om naar te kijken. En dat is best belangrijk als je als toekomstige koningin op werkelijk alle soorten prullaria wordt afgebeeld. Een groot deel van de Britten is nog steeds gek op hun blauwbloedleiders en spaart alles wat maar met de koninklijken te maken heeft.

Vandaar dat wij gokken dat deze Range Rover het goed gaat doen. De SUV heeft een aantal jaren in de koninklijke stallen doorgebracht en werd gebruikt om Kate en William van het ene lintjesknipevenement naar het andere staatsdiner te vervoeren. De fotografen gingen zelfs volledig ADHD toen de Range Rover de kersverse moeder Kate met haar eerste zoon George van het ziekenhuis naar het paleis bracht. De eerste keer dat het publiek de toekomstige heerser van het Gemenebest mocht aanschouwen.

Die Range Rover Vogue SE staat nu dus te koop. Een auto die verder niets meer kan dan vergelijkbare modellen, maar waar wel royalty met hun kont op de bekleding heeft gezeten. De verkoper richt ze dan ook volledig op de monarchiegekkies. Van die mensen die dichterbij het koningshuis willen komen door aan de bekleding van de achterbank te ruiken. Hierdoor zien we voor het eerst in een advertentie staan dat de auto een gunstige status heeft voor mensen die geloven in overdracht van energie. Eeuh, juist ja.

Dan nog even kort de specificaties voor de mensen die gewoon willen weten waar royalty in rolt. Het gaat om een Range Rover Vogue SE met de 4,4 liter V8 dieselmotor. Het schakelen gaat lekker makkelijk via een automaat met acht verzetten en het werkpaard heeft al 31.000 mijl (50.000 kilometer) achter de rug. De extraatjes zijn niet heel erg spannend. De SUV heeft geen bepantsering (WTF?), geen verborgen wapens, geen luchtzuiveringssysteem en geen rode knop waarmee het nucleaire arsenaal wordt gelanceerd. De opties komen niet verder dan een panoramadak en een reservewiel. Beetje een tegenvaller. Had Q een dagje vrij?