Toto Wolff wordt moe van Hamilton en Rosberg

Het is niet makkelijk aan de absolute top van de autosport. De concurrentie op afstand houden is voor Mercedes-baas Toto Wolff een eitje, het zijn vooral de eigen coureurs waar de meeste energie in gaat zitten.

Lewis Hamilton (bekend van drie wereldtitels) en Nico Rosberg (bekend van geen enkele wereldtitel) kunnen het simpelweg niet met elkaar vinden. Uiteraard zeggen ze gedwongen na elke openlijke confrontatie dat ze het na een goed gesprek weer hebben bijgelegd, maar achter de scherm blijft de spanning tussen het duo bestaan.

Toto Wolff moet ervoor zorgen dat de twee elkaar niet van de baan rammen en daar heeft hij een hele taak aan. Tegenover Autosport.com geeft de teambaas toe dat hij best veel tijd moet steken in het blauwhelmen tussen Brit en de Duitser. "Als ik terugkijk op de eerste helft van het seizoen dan ben ik positief, omdat het winnen van bijna alle races ons doel was", zo begint The Wolf optimistisch. "Maar de controverses en rivaliteit zijn zeker dingen die niet eenvoudig te beheren zijn. We accepteren dat en weten dat dit iets is dat je krijgt als je twee toprijders hetzelfde materiaal en dezelfde kansen geeft. Maar het kost veel tijd en dat kan op lange termijn gevolgen hebben."

Voorlopig zit Der Toto nog wel een tijdje opgescheept met de twee ruziemakers. Zowel Rosberg als Hamilton hebben een contract met Mercedes tot het einde van 2018, dus dat betekent nog tweeënhalf seizoenen intense interne strijd. Volgens de teambaas wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen, al heeft hij waarschijnlijk liever een paar teamgenoten onder zijn hoede hebben die wel samen door één deur kunnen. "Het positieve effect is dat je twee rijders hebt die elkaar naar een nieuw niveau pushen en de auto beter maken. Het nadeel is dat het gevaar bestaat dat de rivaliteit doorsijpelt naar het team en de sfeer verpest. Dat is een balans die we constant in de gaten moeten houden. Momenteel is het nog positief."

Volgende week gaat de tweede helft van het F1-seizoen van start en barst de strijd tussen de Mercedes-coureurs weer los. In het eerste deel van het jaar leidde Nico Rosberg vrijwel constant in de strijd om de wereldtitel, maar in de laatste races heeft Hamilton de achterstand snel ingelopen. Vlak voor de zomerstop nam de Brit zelfs de eerste positie in de WK-stand over. Het duel tussen de twee kemphanen kan dus nog alle kanten op. Wij hopen stiekem dat ze elkaar in hun rivaliteit nogmaals van de baan knallen, zodat Max Verstappen hiervan kan profiteren zoals hij in Spanje deed. Zijn Red Bull ligt op de loer om elke fout van de Mercedessen keihard af te straffen.