Politie snapt eigen dienstauto's niet

Agenten hebben moeite met de veiligheidssnufjes van hun nieuwe dienstauto's en dat leidde al tot meerdere hoofd-dashboard-ontmoetingen.

De driehonderd nieuwe Volkswagen Tourans van de nationale politie zijn standaard voorzien van forward collision warning. Vet handig, want er wordt automagisch geremd als je op een voorligger dreigt te knallen. Ideaal om het aantal kop-staartbotsingen te verminderen. Het systeem is alleen niet ingesteld op de aparte rijstijl die agenten soms hanteren. Zoals in geval van nood met zwaailicht en sirene stukje tegen het verkeer in rijden, dat trekt het veiligheidssnufje bijzonder slecht. Meerdere dienders hebben het al meegemaakt dat de auto plots remde doordat het systeem dacht dat er een ongeluk zou plaatsvinden.

Nu kan je het systeem simpelweg met een knopje uitschakelen, maar dat gebeurt nog te weinig. "Een agent die met hoge prioriteit de weg op moet, moet meer handelingen verrichten", legt een woordvoerder van de nationale politie uit aan het Dagblad van het Noorden. "We gaan kijken of we er een oplossing voor kunnen vinden". Zolang agenten niet snappen hoe hun auto werkt, zullen ze onherroepelijk het dashboard blijven koppen. Misschien is het tijd voor een korte opfriscursus of op zijn minst een kleine uitleg bij het in gebruik nemen van de nieuwe auto. Dienders krijgen toch ook geen nieuw wapen zonder uitleg?