VIDEO. Audi test RS3 Sedan op Nürburgring

De Audi RS3 Sedan is onderweg en de Duitsers zetten nog even de laatste puntjes op de i. Waardoor we nu al weten dat de compacte sporter heerlijk klinkt.

De komst van de RS3 Sedan is allang geen geheim meer. De auto kwam al voor in een presentatie van Audi en nu laat de camouflage van dit testmodel ook weinig te raden over. De snelste compacte sedan krijgt de bekende 2.5 vijfcilinder met een vermogen dat wel eens boven de 400 pk kan komen te liggen. Een heerlijke vierwielaangedreven concurrent voor de BMW M2 en Mercedes A45 AMG.

We hoeven in ieder geval niet bang te zijn voor een saai geluid, want de soundengineers van de vierringer hebben goed werk geleverd. Het testmodel produceert een donkere roffel, vergezelt van een flinke dosis bandengepiep, want het testteam zoekt aardig de limiet op.

De camouflage doet zijn werk maar matig, want we kunnen zonder problemen de bekende RS-lijnen van de bumpers herkennen. We verwachten dat de sedan aan de voorzijde vrijwel identiek is aan de al bestaande hatchback. De achterzijde zal wel nieuwe zijn en krijgt ongetwijfeld veel overeenkomsten met het kontje van de nog te verschijnen RS4. Enig geduld is nog wel vereist, want de RS3 Sedan komt pas volgend jaar op de markt.