Red Bull verwacht gedonder tussen Verstappen en Ricciardo

Met Max Verstappen en Daniel Ricciardo heeft Red Bull twee enorme talenten in huis die allebei geen genoegen nemen met een tweede plaats. Gaat dat wel goed als ze volgend jaar kunnen strijden om de wereldtitel?

Momenteel is alles nog bijzonder vredig tussen de coureurs van Red Bull Racing, maar als de strijd om het kampioenschap op het spel staat, kan dat snel veranderen. Vraag dat maar aan Hamilton en Rosberg of Vettel en Webber.

Teambaas Christian Horner geeft toe dat het dan moeilijker wordt om de onderlinge spanningen te temperen. "De relatie is nu nog zo jong dat het niet aan de orde is. Maar het is onvermijdelijk dat ze tegen elkaar racen in de komende twee of drie jaar en strijden om hetzelfde stukje asfalt...", zo voorziet het opperhoofd. "Ik denk dat als we er op een open en eerlijke manier mee omgaan en het duidelijk blijft wat het doel van het team is, we wel kunnen omgaan met de hobbels die op onze weg komen."

Verstappen windt ondertussen iedereen om zijn vinger met zijn uitstekende prestaties. Zijn belangrijkste fan is misschien wel Horner, die helemaal in de wolken is door de podiums die de Nederlander pakt.

"Ik denk dat niemand had verwacht dat hij in Barcelona zou verschijnen en meteen zijn eerste Grand Prix met ons zou winnen. Hij is sensationeel vanaf het eerste moment dat hij in de auto stapte. Het is echt indrukwekkend dat iemand zo jong al zo volwassen rijdt", zo jubelt de man die de opdrachten uitdeelt. "Hij heeft zich op de kaart gezet als een toekomstige wereldster. Hij zal blijven groeien naarmate hij meer ervaring krijgt." 

Horner is zo overtuigd van het talent in je auto dat hij al verder kijkt dan het huidige contract van Verstappen dat tot en met 2019 loopt. "Hij is dan pas 21 jaar! Zoals wel vaker met die dingen hangt het niet alleen af van zijn prestaties op de baan, maar ook van de relatie die er is. Hopelijk kunnen we hem een omgeving bieden die het beste uit hem haalt."