Verstappen en Ricciardo hemel in geprezen

Ferrari is vrijwel zeker verslagen in de strijd om de tweede plek in het constructeurskampioenschap en Daniel Ricciardo is best of the rest in de rijdersstrijd. Tijd voor het uitdelen van de reetveren.

Zo negatief als Christian Horner is over zijn voormalige rijders, zo blij is hij met zijn huidige coureurs. Mercedes is een nog een stap te ver, maar Ferrari is verslagen en dat wordt gevierd bij Red Bull Racing. "Je ziet niet meer de marges die Mercedes vorig jaar had. Dat is een goed voorteken. Niet alleen voor dit seizoen, maar ook voor een meer competitieve F1 in 2017."

De teambaas vergeet in zijn jubelsessie natuurlijk zijn rijders niet. Hij is bijzonder in zijn sas met de jonge Nederlander en schoendrinkende Australiër. "Ze duwen elkaar naar een nieuw niveau. Ze hebben allebei de lat hoger gelegd en het is mooi om te zien op welk level ze momenteel opereren. Ze blijven elkaar verder en verder verbeteren."

Na deze bevering van het achtereinde neemt Horner zijn protegé ook nog even in bescherming. Verstappen is niet verantwoordelijk voor de titelkansen van Mercedes-rijder Nico Rosbberg, oordeelt de teambaas. Hij reageert hiermee op de uitspraken van Niki Lauda die het "onacceptabel" vond dat de Nederlander Rosberg hard aanviel in de eerste bocht van de race in Mexico. "Dat had Nico de titel kunnen kosten", zo sprak de oude Mercedes-man.

Je zou door alle commotie van de afgelopen tijd bijna vergeten dat er nog twee races op de agenda staan. Over anderhalve week danst het F1-circus in Brazilië en de bandenkeuzes van de rijders zijn inmiddels binnen. Verstappen en Ricciardo hebben dezelfde setjes gekozen en ook titelkandidaten Rosberg en Hamilton houden dezelfde tactiek aan. Wel hebben de Mercedes-rijders in vergelijking met Red Bull een setje medium minder gekozen in ruil voor een extra setje soft.