Het auto-interieur van de toekomst

Het magnifieke interieur van de Mercedes S-klasse is gebouwd door het Franse bedrijf Faurecia. Als Faurecia iets zegt over het interieur van morgen, luisteren wij dus als een NRC-Désirée naar Henk van Os.

Het is best geinig: je bent een Frans bedrijf, Peugeot-Citroën is een van de grote aandeelhouders en je maakt prachtige interieurs. En dat terwijl Franse dashboards niet zelden zijn gefabriceerd van uitgehard kauwgum. De ironie. Enfin, omdat Faurecia zulke mooie dingen maakt, is het een wereldspeler op het gebied van stoelen en andere oto-ingewanden. 

Dit zijn de mensen die we aan het woord moet laten over de zelfrijdende auto. Voor de meeste mensen zal verreweg de grootste verandering namelijk zijn dat ze niet meer actief hoeven werken om hun auto uit de heg te houden. Dat doet de auto zelf en dat betekent dat je tijd hebt om nuttige dingen te doen, zoals Wikipedia uitlezen of netjes e-mails beantwoorden. 

Nee, de toekomst is donker. Volgens Faurecia zullen zelfrij-inzettenden helaas ook bestaan uit mensen die een commune ludiek vinden. Wij citeren: "Freed from the task of driving, people say they would play the guitar, do yoga, cardio exercise or knit." Ja, "people said" - en wij lezen ook alleen maar Nature, Science en The Lancet. Kom nou, masturberen komt voor breien, hoor. 

Dat gezegd hebbende, Faurecia gaat echt mooie dingen doen. Het uitgangspunt is dat bestuurders passagiers vrijer willen en kunnen bewegen in de cockpit. Denk dus draaibare stoelen, sensoren om in de gaten te houden of niet iedereen slaapt en de ontwikkeling van functies en interfaces - good thinking - voor passagiers die geen rijbewijs meer zullen hebben.  De weg voorwaarts op dat gebied is overigens niet geavanceerd knopjes drukken, maar voice control of hevig gesticuleren met de stramme rechterarm om de verwarming aan de te krijgen. Maar dat hoort bij de yoga.