Voor $1,3 miljoen moet je deze auto nog zelf in elkaar zetten

Wie meer dan een miljoen verspijkert aan een auto verwacht een rode tapijtbehandeling deluxe, met champagne en masseuses uit het verre oosten. Niets van dat bij Jim Glickenhaus, die gaat volledig IKEA op zijn supercar. Met een goede reden overigens.

De SCG-003 (Scuderia Cameron Glickenhaus) is een opmerkelijk project van autoverzamelaar, raceliefhebber, superrijkaard en doorzetter James (Jim) Glickenhaus. Met behulp van veel ingekochte expertise ontwikkelde het team van 'The Glick' deze eigen raceauto, die met lichte wijzigingen ook voor de straat te gebruiken is.

De auto -waarvan 2 exemplaren dit jaar de 24 uur van de Nürburgring reden-  is modulair, en uit te rusten als SCG-003C (Competizione - voor het racen), SCG-003S (Stradale - voor op de weg) en als SCG-003 CS (Competizione Stradale - een tussenvorm voor bijvoorbeeld de bezoeker van track days). Laatstgenoemde stond twee weken geleden ook met zijn eigenaar op Pebble Beach, en geïnteresseerde klanten kunnen hem kopen voor $1,3 miljoen. Voor dit geld krijg je een geblazen 4,4 liter V8 en al het plaatwerk in onderdelen om zelf in elkaar te zetten: niet omdat Glickenhaus te lui is de auto in elkaar te laten zetten, maar omdat op deze manier Amerikaanse airbag- en crashtestwetten omzeild kunnen worden, zo laat de doorpakkende Amerikaan aan Road&Track weten. Als hieraan voldaan had moeten worden was het project onbetaalbaar geworden.

Zodra Glickenhaus 10 kopers vindt voor zijn auto gaat ie 'm maken, en blijft hij racen. Het ultieme doel is ooit als privateer in de LMP-categorie van Le Mans mee te kunnen doen:  "If we sell 10 of them, we will go on racing indefinitely, and if we sell 20, we might be able to go to Le Mans with a non-hybrid LMP car," Glickenhaus said. "That's my dream—to race Le Mans in the top category as a privateer. That would be, all in, about a $30 million venture."

Lukt het allemaal niet, dan is er geen man overboord. In dat geval heeft Glickenhaus het leuk gehad, en schrijft hij een paar miljoen af op zijn omvangrijke vermogen. Wij vinden het prachtig dat er buiten alle photoshop-charlatans met hun luchtkastelen-supercarprojectjes ook nog mannen zijn die gewoon met hun handjes aan het werk gaan en een auto bouwen. *zwaait met Glickenhaus-vlaggetje*

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5e2e72ff2b6aa', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });