De McLaren van de toekomst laat zich zien

McLaren is nog relatief nieuw op de supercarmarkt, maar lanceert in hoog tempo nieuwe modellen. De vervanger van de 650S staat ook al klaar, zo zien we vandaag.

Dit testmodel heeft compleet nieuwe styling gekregen ten opzichte van de huidige 650S. De achterkant heeft veel weg van de jongere 570S, maar de voorkant slaat qua design een compleet nieuwe weg in. We zien een puntige neus met smalle, verzonken koplampen. We sluiten niet uit dat er nog een flinke laag camouflage over de auto ligt, maar dat de Britten een nieuwe designtaal aanspreken mag duidelijk zijn.

Omdat de 650S pas sinds 2014 in de showroom staat, verwachten we niet dat zijn opvolger een compleet nieuw model wordt. Onderhuids zullen we dezelfde carbonfiber kuip aantreffen en de 3,8 liter twinturbo V8 zorgt wederom voor de aandrijving. Het vermogen zal iets stijgen, want je moet jezelf tenslotte blijven verbeteren en de concurrentie staat ook niet stil. De Ferrari 488 GTB levert al 670 pk en McLaren wil dit ongetwijfeld overtreffen.

De opvolger van de 650S is onderdeel van McLarens plan om voor 2022 vijftien nieuwe modellen te lanceren. De P14 zal daar een belangrijke rol in spelen, want na de coupé volgt natuurlijk de cabriolet. In een nog later stadium zal daar ook nog een sneller LT-model bijkomen.

Hoewel de 650S pas twee jaar in productie is, wordt de opvolger al volgend jaar verwacht. Waarschijnlijk zien we de coupé al op de autoshow in Genève staan. Het tempo ligt echt hoog bij de Britten.