De Mercedes onder de gepantserde limousines is hier

5,1 ton gewicht, een vanafprijs van €1,4 miljoen, 6,5 meter lengte, en een afgeregelde topsnelheid van 160 km/u. Alles ondersteund door een dikke V12 en VR9- en ERV9-certificaten. Dat moet wel een Pullman Guard zijn.

Al sinds de W100 uit de jaren '60 hanteert Mercedes-Benz het Pullman-logo, alleen was het de laatste jaren meer een sticker op iets luxere en langere S-klasses. Sinds Maybach als submerk een nieuw leven is ingeblazen doet Das Haus oude tijden herleven, en is Pullman weer een echte, ellenlange limousine voor de Mugabes, Niyazovs, en bin Said Al Saids van de wereld.

Vorig jaar presenteerde Mercedes-Maybach al de Pullman S600 (vanafprijs: 500.000 euro), waarvan deze maand de eerste exemplaren geleverd worden. Prachtig spul, maar als je om de een of andere reden vreest dat je hoofd elk moment als schietschijf gebruikt kan worden is het niet afdoende. Deze Pullman S600 met Guard-label moet uitkomst bieden voor klanten die een gewone Maybach S600 te krap vinden.. Kost je bijna 3 keer zo veel, maar je kunt geen prijs op veiligheid zetten, zeggen ze wel.

De rijdende balzaal heeft een bekende configuratie van twee keer twee fauteuils die naar elkaar gericht staan. De passagiers op de achterste bank hebben het het best, met stoelen die op elke mogelijke manier verstelbaar zijn, opdat er zowel gewerkt als gerust kan worden. Gordijntjes en schermen zorgen -naast volledig geblindeerde ramen- voor de privacy, en optioneel levert Mercedes sirenes, flitslampen, de hele santekraam. 

De passagier wordt via schermen in de hoofdsteunen op de hoogte gehouden van snelheid, tijd, en buitentemperatuur, en heeft ook een 18,5 inch monitor tot zijn beschikking. Handig voor als je je xhamster zakelijke content wilt casten naar een groter scherm.

Onder de kap huist een 530pk/830 Nm sterke twaalfpitter, wat eigenlijk de enige keuze is voor een dergelijke auto, want een echt zware diesel heeft Mercedes' personenautodivisie niet meer in de schappen liggen. Grappig feitje: in de wielbasis van deze Pullman kan je een complete Aston Martin Vantage kwijt. Je moet je wel behelpen met een megadraaicirkel, maar dat is dan ook alles. Een parkeergarage rij je toch niet in met zo'n VIP-limo.

De eerste Pullman Guards Nieuwe Stijl gaan in de tweede helft van 2017 naar hun oligarchische, kleptocratische, dictatoriale, danwel paranoïde baasjes toe. We zijn vooral benieuwd of Rick Ross er ook een gaat bestellen. Het zou wel de ideale opnamestudio zijn voor Made Men pt. II.