Het vermogen was reeds bekend: 800 pk uit de V12 met zijn 13,5:1 compressieverhouding, en 163 pk uit de elektromotor maakt theoretisch gecombineerd 963 pk. Same same dus. Dan het dak: de Aperta is zowel verkrijgbaar met carbon fiber hardtop als met softtop, de keuze laat Ferrari aan haar klanten. Het feit dat de stijl achter de inzittenden onderdeel van het design en onbeweegbaar is maakt het ook wat makkelijker. Nu hoeft er niet met zware en ingewikkelde klapdaken gewerkt te worden, maar met lichte panelen.
Dankzij een speciaal ontwikkelde wind-stop is niet alleen de aerodynamica gladder, ook moet de cabine rustiger worden. Handig, voor als je met 350 op de klok per sé hele gesprekken wilt voeren. Maar liever niet op zijn Italiaans, op dergelijke snelheden zijn de handjes aan het stuur vrij belangrijk.
Voor de perfecte twaalfcilinder-soundtrack zorgt het Inconel 6-into-1 uitlaatsysteem, met buizen van gelijke lengte. Vanwege een andere belasting dan bij de coupé moest de onderzijde van het chassis verstevigd worden. De deuren klappen volgens Ferrari nog steeds omhoog, maar hoe precies is onduidelijk. In de coupé scharnieren ze in het dak dat hier niet aanwezig is, dus dat punt moet is omlaag gehaald naat de voorste wielkast. Om ervoor te zorgen dat de deuren niet vastlopen moest Ferrari bovendien een stuk koolstofvezel toevoegen:
The @Ferrari LaFerrari Aperta looks sinister in black! @carandbike #Paris2016 pic.twitter.com/tma23G7NFc
— Cyrus Behram Dhabhar (@CyrusDhabhar) September 29, 2016
Op de belangrijkste twee vragen geeft Ferrari geen antwoord: 1) hoeveel weegt de Aperta? en 2) Hoeveel worden er van gemaakt? Met betrekking tot het eerste wordt alleen gemeld dat de open Arie fractioneel zwaarder is dan de coupé, we gokken een kilootje of 50. Qua aantallen: geen idee, maar eigenlijk is dat ook volstrekt irrelevant. Alle exemplaren zijn toch al verkocht aan de Gordon Ramsey's en andere Ferrari-circle jerkende celebs op aarde.