FEEST! Max Verstappen tweede in GP Maleisië

Laat de flessen knallen. In een onwaarschijnlijk goede race voor Red Bull Racing scheurt Max Verstappen naar een prachtige podiumplaats.

Met een vers stuk verjaardagstaart in zijn buik komt Max eindelijk weer goed weg bij de start. Het mag een klein wonder heten dat de Nederlander niet wordt meegenomen in de chaos van de eerste bocht, waar Vettel zijn Ferrari in de zijkant van Nico Rosberg parkeert. Vettel valt uit en Rosberg valt terug tot de laatste plek. Dit is de uitgang voor een boeiende wedstrijd, waarbij de Red Bulls en Lewis Hamilton zichzelf losweken van de rest van het veld. Hamilton blijkt oppermachtig en het lijkt erop dat Max en Ricciardo om de tweede en derde plek strijden. Dit verandert door het wonder in ronde 40. Rook op het rechte stuk. Vlammen uit een langzaam rijdende bolide. Het is de Mercedes van Lewis Hamilton die het begeeft!

Met Lewis langs de baan kunnen de Red Bulls om de winst vechten. Beide heren stoppen en sprinten de laatste 14 ronden naar de finish. Een gevecht blijft helaas uit, maar Max pakt een prachtige tweede plek en zuipt champagne op het podium. Teamgenoot Ricciardo staat op de hoogste trede en drinkt - inmiddels traditiegetrouw - champagne uit zijn schoen. 'STRAYA!

Zelfs als je de Max-euforie even negeert, was het een briljante race om te kijken. Geen saaie optocht, maar veel actie en onverwachte gebeurtenissen. Complimenten zijn er onder andere voor Nico Rosberg, die door de crash in de eerste bocht terugviel tot de achterste plek, maar zich dapper terug vocht. Na een briljante race en lading strakke inhaalacties (en een slecht uitgevoerde actie op Raikkonen) weet de Duitser toch nog de derde plek te bemachtigen. Dat betekent niet alleen dat hij op het podium staat, maar ook dat hij zijn voorsprong in het kampioenschap verder uitbouwt.

Pech was er ook. Grosjean verloor zijn remvermogen en schoof de grindbak in. Gutierrez had het nog erger en verloor plots zijn voorwiel op het lange rechte stuk. Uiteraard was Lewis de grote pechvogel, met de plotselinge barbecue van de Mercedes. Het zal even duren voordat de Brit weer lachend op Snapchat verschijnt.

Update. Ook Max moest een shoey drinken. Proost!

Update 2. Post race interview met Max. Weinig liefde voor Vettel (die de volgende race 3 plaatsen gridstraf krijgt vanwege zijn kamikazebocht).

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dec60105fdfc', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });