Max: 'ik heb Ricciardo gespaard in Maleisië'

Dat Max Verstappen in Maleisië absoluut race pace had was duidelijk. Tot twee keer toe reed hij met gemak een gat met Ricciardo dicht. Naar hij nu aangeeft deed hij in ronde 39 alleen een stap terug omdat hij en RIC teammaatjes zijn.

We kennen Max in de korte tijd dat hij in de F1 racet als een pure coureur. Als hij een gaatje ziet is veel geoorloofd om er voorbij te komen, en ook in verdedigend opzicht moet binnen de regels alles uit de kast getrokken worden. Deze filosofie van constant met het mes tussen de tanden rijden zorgt ervoor dat Max zoveel fans heeft en hoogstpersoonlijk nieuw elan in de ingedutte F1 pompt.

Aan de andere kant weet zelfs Max dat hij zijn hand kan overspelen. Zo ging hij zondag na enkele bochten naast Ricciardo te hebben gereden bewust het risico niet aan om de zaken op de spits te drijven, juist omdat hij zich er van bewust was hoeveel er kapot kon bij een ongelukkige afloop van het gevecht. Citaat: "into Turn 6, I was like, 'well, if it was someone else next to me, I would have got the move done, I would have pushed them wide. But it's your team-mate, you can't."

Samengevat: bij ieder ander had Max zijn RB12 laten staan, maar niet bij Dani. En daarmee heeft hij zich heel veel potentiële ellende bespaard.

Ondertussen zijn alle blikken alweer gericht op Japan, waar we komend weekend alweer los gaan. Max en Dani maken Tokio onveilig in een Bosozuku-Datsun, delen onderling harde disses uit op Instagram: 

En natuurlijk zijn de Japanse fans weer...lekker Japans. Wat is 't toch ook een prachtland.