Tesla schrapt Model X 60D al na 3 maanden

Nederlandse klanten die een Tesla Model X voor minder dan een euroton hebben kunnen kopen bevinden zich in een select gezelschap. De 60D die sinds juli vanaf 87.700 euro in de lijst stond is er al uit. Nieuwe instapper is de 75D voor €100.600.

Tesla is een dynamisch bedrijf, en die dynamiek werkt twee kanten op. Aan de ene kant gaat de innovatie in een hoog tempo, aan de andere kant lijkt het modellenaanbod met de dag te veranderen. Voor wie het doorheeft, want Tesla publiceert geen prijslijsten. Alles wat je wilt weten moet je maar online opzoeken. Medio juli werd er een nieuwe basisversie van de Model X in Nederland aangekondigd, de 60D. De SUV was in de basis identiek aan de 75D (die weer de 70D verving), alleen was het accupakket softwarematig teruggeschroefd met 15 kWh.

Kennelijk liepen de verkopen  niet als gewenst, of er was sprake van voortschrijdend inzicht, maar de 60D is nu alweer uit de gratie, zo merkte Electrek. Een kijkje op de Nederlandse site leert ons dat ook hier de 75D nu de instapper is, de Model S is nog wel met 60 kWh-batterij verkrijgbaar. De vraag is hoeveel 60D's er daadwerkelijk geleverd zijn, aangezien de Nederlandse wachttijd zeker een kwartaal bedraagt. 

De eerste leveringen van de Model X in Nederland komen op gang, in september werden 201 exemplaren van de elektro-SUV met zijn valkdeuren geleverd aan kale aandachtshoeren en andere gadgetfreaks.