Voor 14 mille een Ford Ka+

Op zoek naar een compacte maar toch veelzijdige auto waar vijf volwassenen zonder vouwwerk in passen en de bank niet breekt? Dat komt goed uit, sinds oktober heeft Ford iets van uw gading.

Na een lange en succesvolle carrière ging onlangs het licht uit voor de Ford Ka. De kleinste Ford was bij diverse groepen populair, waaronder ook de immer kritische Dumpertpresentatoren. Om de markt te bedienen en de naam in eer te houden brengt Ford nu een KA+ op de markt. Dit is -de naam zegt het al- een Ka die een paar shotjes groeihormoon kreeg.De nieuwe KA-met-plusje is een dikke 30 cm groter en kreeg ook in de hoogte de nodige extra ruimte, waardoor ook lange Hollanders erin passen. Toch is 'ie nog steeds lekker compact want: bijna even groot als een Fiesta. Dankzij de no-nonsense benadering waarbij veel wat niet direct nodig is, is weggelaten, pakt de KA+ echter functioneler en goedkoper uit.


Als je auto praktisch en zonder opsmuk moet zijn en je bovendien een ontembare behoefte aan opbergvakjes hebt: de KA+ heeft er 21 in de cabine (we hebben ze nageteld). Onder de kap vind je een 1.2 Duratec met 70 of 85 pk waarmee 1 op 20 in beide gevallen haalbaar is.Voor wie veel in de stad rijdt is de wendbare KA+ met zijn snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging een uitkomst. Bovendien: zie voor minder dan 14 mille maar eens iets met evenveel ruimte te kopen.De KA+ komt in ieder geval lekker uit de startblokken, over de verkoopcijfers valt niks te klagen. Zes airbags en een bandenspanningssysteem zijn standaard, en ook elektrische ramen en spiegels, ESC, Hill Start Assist en centrale deurvergrendeling krijg je altijd. Check ‘m gerust eens bij je dealer; je kunt je er moeilijk een buil aan vallen.

Advertisement