Klassieker viert concoursoverwinning met feestduik

In 1938 werden statige auto's gemaakt, maar het kan helpen om na al die tijd de handrem van je klassieker nog eens goed te checken.

Kent u het fenomeen 'feestduik'? Op nieuwsjaarsdag werkt dit in Scheveningen voor sommige meer of minder aantrekkelijke Nederlanders heel louterend en in een gekke bui kan je in een warmer klimaat ook wel eens de zee in duiken. Met elke auto die niet amfibisch is kunnen we een nat pak halen echter niet aanbevelen. Tijdens een Amerikaans klassiekerconcours kreeg de winst voor een deelnemer een bittere nasmaak, toen zijn prijswinnende klassieker een nat pak haalde.

Wat er precies fout ging is nog onbekend, maar feit is dat eigenaar Ralph Marano op het Hilton Head Concours d’Elegance met lede ogen moest aanschouwen hoe zijn Packard Super Eight model 1605 Convertible Sedan uit 1938 van de green rolde en kopje onder ging. Dit is de absolute hel voor een deelnemer van een concours, om aan zoiets deel te nemen moet je een compleet neurotische en anale poetsfreak zijn. Dat wordt weer van voren af aan beginnen. Hier zien we hoe een pickup de Packard uit het meertje trekt. (Bron: The Island Packet, foto via autoweek.com)

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6b462643e75', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });