Het grote Ron Dennis Appreciation Topic

Hij behaalde F1-kampioenschappen met Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton en gaf ons twintig nieuwe manieren om spullen te ordenen, maar binnenkort zullen we het zonder Ron Dennis moet stellen in ons F1-leven.

De aandeelhouders van het McLaren F1-team hebben in hun onmetelijke wijsheid besloten dat Ron Dennis weg moet. Mogelijk ligt het aan de belabberde resultaten die het team behaalt sinds ze met motorleverancier Honda in zee zijn gegaan, maar het is waarschijnlijker dat hij het slachtoffer is geworden van vuige machtsspelletjes.

Het betekent in ieder geval dat de sport na 35 jaar één van zijn belangrijkste gezichten verliest. Dennis heeft in zijn tijd McLaren naar vele successen geleid. Liefst tien coureurskampioenschappen en zeven constructeurskampioenschappen staan op zijn schoorsteenmantel.  Klinkende namen als Niki Lauda, Alain Prost en Ayrton Senna behaalden hun WK-titels in een McLaren. En hoewel Lewis Hamilton tegenwoordig onlosmakelijk met Mercedes is verbonden, haalde ook hij zijn eerste titel bij Dennis. Ron was betrokken bij de ontwikkeling van de huidige wereldkampioen vanaf zo'n beetje het moment dat Lewis kon lopen.

De F1-veteraan heeft McLaren veranderd in een strakke organisatie. Hij staat bekend om zijn extreme oog voor detail. Dat resulteerde onder meer in een snaarstrakke fabriek met een smetteloos interieur. Zijn voorkeur voor een bijna klinische lege werkplek zal voor altijd een bron van grappen blijven binnen de F1-wereld. Zijn autocratische manier van leiden wordt nu door zijn tegenstanders aangedragen als reden voor zijn gedwongen vertrek. Het zou volgens de aandeelhouders niet passen bij de toekomstplannen van het team. Als opvolger wordt de Amerikaan Zak Brown genoemd.

Ron moet dus verplicht achter de perfect gesnoeide bonsaiboompjes plaatsnemen. Vandaag ruimen we daarom een keer extra ons bureau op en eren we de man die de F1 zoveel legendes heeft gebracht.

Het gaat je goed, Dennis!

Hieronder het statement van Dennis.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed219e6940bd', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });