Smogwatch: Beijing bonjourt half miljoen auto's uit de stad

Chinezen staan er niet om bekend halve maatregelen te nemen, dus ook niet als het op het schoner maken van hun steden aankomt. Vanaf februari volgend jaar worden een kleine half miljoen auto's die nu nog mogen uit de hoofdstad Beijing gewerkt.

Wie wel eens in de zomermaanden in Beijing of Shanghai is geweest, die kan beamen: het is een aanslag op je longen. De smogdeken die in bepaalde maanden over de grote steden hangt brengt grote gezondheidsrisico's met zich mee. Officiële Chinese metingen ontbreken en daarom wordt vaak teruggegrepen op de Amerikaanse ambassade die volgens de Air Quality Index (AQI) vervuilingen van tot ruim over de 700 registreert. Ter duiding: alles boven de 300 is 'hazardous', wat betekent dat afgeraden wordt je huis te verlaten. 

Kortom: er is de autoriteiten veel aan gelegen de vervuiling te bestrijden. Een goed begin is de meest vervuilende auto's simpelweg uit de stad te weren. Van de 5,7 miljoen auto's in Beijing vallen er 454.000 in de Euro 1 en 2 emissiecategorie. Deze vuilbrakers zijn volgens staatspersbureau Xinhua vanaf midden februari niet meer welkom binnen de vijfde ring, die zo'n 10 kilometer van het centrum ligt. Hier hebben de lokale autoriteiten wel een klein compromis gezicht: het verbod is alleen van kracht als het in de stad code oranje of rood is volgens een nieuw uitgedokterd smogregistratiesysteem. Hierbij staat alles van oranje en hoger gelijk aan totale genocide volgens de Nederlandse maatstaven van Milieudefensie, met PM2.5 (fijnstof) concentraties van meer dan 300 µg en uitschieters tot 900 µg. Het Europese maximum is 25 µg....

Bovenstaande maakt duidelijk dat ingrijpende actie noodzakelijk is als het om Chinese milieuproblemen gaat, actie die de lokale autoriteiten dan ook ondernemen.