Dit zijn alle 70 feestkleurtjes van Ferrari

Weet u nog die zeventigste verjaardag van Ferrari waar ze liefst 350 speciale modellen voor gingen maken? De Italianen hebben in één klap alle designs van de cadeautjes vrijgegeven.

De zeventig kaarsjes worden dit jaar niet uitgeblazen met een compleet nieuw model, maar met een zondvloed aan speciale uitvoeringen van het bestaande assortiment. Geniaal, want dat levert bakken met geld op, terwijl de ontwikkelingskosten minimaal zijn. Gezien de bereikte leeftijd leek het Ferrari wel gepast om liefst zeventig kleurencombinaties te verzinnen, die ieder verwijzen naar een speciaal model, persoon of gebeurtenis uit de geschiedenis van het merk. Van elke kleurencombinatie verschijnen vijf auto's: een California T, een F12berlinetta, een 488 GTB, een 488 Spider en een GTC4Lusso. In totaal kom je dan uit op 350 feestauto's die allemaal zijn te herkennen aan de 70th-badges voor de achterwielen. 

Tijdens de autoshow in Parijs kregen we de eerste vijf designs al te zien (dik fototopic) en we waren even bang dat de Italianen ons tot in de eeuwigheid zouden blijven bestoken met nieuwe kleurencombinaties. Wij zijn dan ook enorm opgelucht dat met het vrijgeven van de hele batch ons een enorme bak nutteloze e-mails bespaard blijft. 

Voor de gelegenheid heeft Ferrari een kleine website in elkaar geschroefd waarop je alle modellen kan bekijken en uitleg krijgt over de inspiratie achter de ontwerpen. Deze uren klikplezier voor Ferrarifans op memberberries vind je hier. Wil je alleen een simpel overzicht, dan hebben we ze hieronder ook even samengevat. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6bab1479173', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });