Heiligschennis? Porsche Cayman met Mustang V8

Een dikke Amerikaanse V8 in het zorgvuldig uitgebalanceerde achterwerk van een Cayman. Een schandelijke belediging van het heilige merk, zo zullen de puristen stellen. En dat is prima, want heilige huisjes zijn er om hard omver te trappen.

De fanatiekelingen kunnen zich troosten met de gedachte dat er geen goede motor is gesneuveld voor deze verbouwing. De originele motor begaf het tijdens een veeleisend dagje op het circuit. De eigenaar wilde deze kans in eerste instantie aangrijpen om een flatsix uit een 911 in de kleinere sportauto te lepelen, maar vanwege de kosten zag hij daar toch vanaf.

De buitendedoosdenker ging liever vol Amerikaans en koos voor de 5.0 V8 uit een Ford Mustang. Die motorwissel had uiteraard de nodige voeten in de aarde, want niet alleen moest de motorruimte verruimd worden, ook moesten onder meer de originele versnellingsbak en elektronica gaan samenwerken met deze nieuwe krachtbron. De knutselaars van Limitless Motorworks deden hun naam eer aan en kregen het voor elkaar. Het verrassende WTF-resultaat is in de onderstaande video te bewonderen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5de99c1f85787', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });