Richard Hammond sloopt een rotonde met een tank

The Grand Tour zit qua uitzendingen midden in zijn seizoen en Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond zijn druk bezig om ook de laatste uitzendingen te vullen. Zoals gebruikelijk komen we de heren dan in de meest bizarre situaties tegen.

De grote tent van The Grand Tour staat momenteel in Dubai. Een voor de hand liggende keus, want de ongekend hoge supercardichtheid laat zien dat de liefde voor auto's diepgeworteld in de samenleving van de Verenigde Arabische Emiraten zit. Daarnaast vormen de gigantische wolkenkrabbers een prachtig decor voor de show. 

Een ander voordeel is dat de overheid in Dubai niet zo moeilijk doet als het gaat om opnames van grote tv-shows. Wil jij filmen in deze straat? Geen probleem, sluiten we hem toch even af! Ook als Richard Hammond speelt met militair materiaal en een rotonde rechtdoor neemt, geven de autoriteiten een goedkeurend knikje. 

En zo zien we de kleine presentator met een rupsvoertuig vol over een strak aangelegde rotonde scheuren. Een camerakraan op een SUV filmt de actie. Volgens ooggetuigen kwam de crew alleen naar deze rotonde voor dat shot en verdween de hele groep weer net zo snel als ze waren gekomen, waarna ook de straat weer werd vrijgegeven. De rotonde bleef in puin achter, maar dat is een prijs die de gemeente graag betaalt voor de aandacht die de meest gedownloade show ooit genereert. 

De komst van het illustere drietal is in Dubai sowieso niet onopgemerkt gebleven. Het was ook moeilijk te missen aangezien de gezichten van de mannen en de naam van het programma op het hoogste gebouw ter wereld werden geprojecteerd. 

Hammond is overigen ook gespot op de snelweg van Dubai, waar hij zo te zien een wedstrijdje hield tussen een Porsche 918 en een Bugatti Veyron. Later werd de 918 nog vergezeld door een Nissan GT-R.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed12b25bf667', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });