AutoRai aan zee: Monaco start nieuwe autoshow

In de tijd dat autobeurzen net zo'n uitstervend ras vormen als kranten, start Monaco met... een nieuwe autoshow.

Niemand haalt het meer in zijn hoofd om een nieuwe krant op te zetten en datzelfde geldt voor autobeurzen. De AutoRai is allang overleden, begraven en vergeten en ook in het buitenland verdwijnt de ene naar de andere traditionele autoshow van de agenda. Zelfs gevestigde namen zoals de beurs in Londen en Tokyo hebben het moeilijk. 

En daar komt het prinsendom aan de Middellandse Zee dat even een nieuwe autoshow uit de grond stampt. Van 16 tot en met 19 februari is het laatste op het gebied van vierwielers in de compacte stad te vinden tijdens de Salon International de l'Automobile Monaco (SIAM). Gewoon in de buitenlucht, want blijkbaar laat het klimaat dat toe rond die tijd. Naast het statisch tonen van de modellen is er ook de mogelijkheid om een (vooraf ingeboekte) proefrit te maken. Ondanks dat de show in het rijke staatje wordt gehouden, is dit geen evenement waar enkel luxemerken op afkomen, want ook bedrijven als Renault, Mazda, Suzuki en Mitsubishi laten weten van de partij te zijn. 

Het betekent overigens niet dat door de komst van de nieuweling die andere autoshow in Monaco, Top Marques, gaat verdwijnen. In april zal ook daar gewoon een nieuwe editie van plaatsvinden, waarbij er ongetwijfeld weer een kostbare mix van kleine supercarfabrikanten en smakeloze poentuners te zien is.