Mercedes: dit jaar geen aankondiging omtrent nieuwe coureur

Wie staat te springen om nieuws over wie Nico Rosberg volgend jaar gaat vervangen doet er goed aan zijn adem niet in te houden. Toto Wolff c.s. gaan lekker aan de kerstdis en zien in 2017 wel wie ze naast Hamilton zetten.

Sinds Rosbergs bomb shell begin deze maand is zijn mogelijke opvolger hét gesprek van de dag in F1-kringen. Speculaties gaan over en weer, maar het team laat zich niet opjutten en vertelt dit jaar helemaal niks. De vakantieperiode is aangebroken en iedereen gaat lekker kerst vieren en familiedingen doen. Als ze op 3 januari de deur weer open doen in Brackley gaan ze weer nadenken over het moment waarop de tweede rijder wordt voorgesteld. 

Momenteel staat Valtteri Bottas bovenaan het lijstje, maar zijn werkgever (en tevens Mercedes-motorenafnemer) Williams schijnt een bod te hebben afgewezen. En dan is er nog een potentieel belangenverstrengeldingetje: teambaas Toto Wolff schijnt een deel van zijn eigen vermogen in de Fin geïnvesteerd te hebben. Fernando Alonso heeft een move naar Mercedes al uitgesloten (want hij wordt volgend jaar met McLaren wereldkampioen, jwz) dus naast misschien Sainz of Wehrlein kom je al snel bij Bottas uit. 

Hamilton - door Bernie Ecclestone en vele anderen als torenhoog favoriet voor de wereldtitel aangemerkt - laat ondertussen weten dat het hem niet zo veel uitmaakt wie zijn tweede rijder wordt. In een interview met Channel 4 geeft de blingBrit aan dat het voor hem vooral belangrijk is dat hij goed met zijn teammaat door één deur moet kunnen, iets wat van hem en Rosberg bepaald niet gezegd kon worden.

Overigens kan Mercedes nog tot 27 februari wachten met aankondigen, op die datum vinden de eerste circuittests in Barcelona plaats.