Kijk, zo verpest je op zeer kundige wijze je BMW

Je kunt je auto verpesten door het ding in de fik te steken of hem te verkopen aan petjesdragende Jugend. Maar wat nu als je ingenieur bent en de hersens hebt om je auto echt creatief te verneuken?

Het antwoord is natuurlijk simpel: dan verbouw je de kleppen van je motorblok. Bijna alle hedendaagse verbrandingsmotoren, in ieder geval in auto's, hebben kleppen die op en neer gaan. Kleppen zorgen ervoor dat lucht wordt aangevoerd en uitlaatgassen na verbranding worden afgevoerd. Die kleppen worden bewogen door stoterstangen en aangedreven door een nokkenas die doorgaans in directe verbinding staat met de krukas.

Maar waarom zou je het makkelijk doen als het ook moeilijk kan? Dat moet het genie achter deze compleet vernaggelde BMW 328 hebben gedacht. Hij monteerde daarom roterende kleppen. Dat werkt zoals deze animatie laat zien.

Volgens de man achter deze verbouwing, zijn de voornaamste voordelen van roterende kleppen dat ze lichter zijn dan conventionele klepcontrapties. Daarnaast claimt hij dat de toe- en afvoer van luchtstromen door roterende kleppen veel beter loopt dan met schotelkleppen. Helaas werkt het in de praktijk ietsje minder goed. 

Hieronder nog een filmpje waarin duidelijk te zien is dat roterende kleppen niet altijd volkomen kut zijn. Toch is duidelijk te zien dat de kleppen lekken als een bejaarde, dus mag het geen wonder heten dat uw auto er niet mee is uitgerust. Desalniettemin nemen we onze hoed af voor iemand die zoveel moeite heeft gedaan om zijn BMW kapot te maken.