Het verkeersprobleem van Nederland, geïllustreerd in één foto

Ons land loopt gierend vast, en we hebben slechts één kleine foto van een prutschauffeur die de wegligging van zijn brakke Astra schromelijk overschat nodig om te tonen waarom.

Ten eerste: chapeau dat je er op een simpele afrit in slaagt om de controle over je auto te verliezen, maar misschien lag er olie op de weg, weten wij veel. Het vervolg van een simpele uitglijder is dan weer tekenend.

OK, het autootje hangt met zijn trekhaak op de vangrails, maar dan nog: neem drie of vier achteropkomende automobilisten die het kontje optillen en rij de voorwielaandrijver weg. Klaar. Het is niet alsof er gevaarlijke stoffen of een blok C4 achterin ligt waardoor we meteen alle hulpdiensten met toeters en bellen moeten laten uitrukken. Mocht de auto niet verder kunnen rijden - wat we betwijfelen - dan kan deze op de vluchtstrook wachten tot de berger hem weghaalt. Maar nee, Nederland met zijn overdreven protocollen moet er een enorm circus omheen bouwen met pionnen en marechaussees. We tellen twee pijlwagens, twee marechaussee-auto's, een motor en zes man met een hesje voor een Astraatje dat vrij makkelijk weg had gekund. Om deze reden, en omdat mensen die in de file een klein deukje in elkaars bumper rijden gewoon star op de rijstrook blijven staan in plaats van de vluchtstrook op te zoeken, stijgt de filedruk harder dan de bloeddruk van Ton Elias na een barbecuefestijn. Overigens was de Marechaussee wel zo aardig de inzittenden een lift naar Schiphol te geven zodat ze hun vlucht niet misten. Top!

Hoedtik @DeBergerXXX!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f68ae9d45d40', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });