Het vernieuwde nieuwe Top Gear komt eraan

Over het 'eerste' seizoen van het nieuwe Top Gear zonder Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May is iedereen het eens: dit nooit weer. Tijd voor meer vernieuwing door te minderen, weg Chris Evans en Sabine Schmitz. Meer LeBlanc en Harris erin.

Terwijl we nu volop kunnen genieten van het -al dan niet illegaal gedownloade- eerste seizoen van The Grand Tour, gaat ook de aartsmoeder aller automobielshows gewoon verder met seizoen 24. Eigenlijk is het schisma van BBC en Jeremy Clarkson alleen maar een zegen: we hebben nu twee keer zoveel autolol  om naar te kijken.

Chris Evans was zelf al tot de conclusie gekomen dat hij niet helemaal op zijn plaats was als leider van de show. Clarkson nadoen door hard te schreeuwen werkte niet. Maar ook in de rest van het programma zaten moeizame punten. Het trio Rory Reid, Chris Harris en Matt LeBlanc werkte wel en leverde regelmatig mooie TV op. Terwijl de hele wereld werd afgeleid door het drietal van Amazon heeft de Beeb stiekem een nieuwe seizoen Top Gear opgenomen dat binnenkort naar je huiskamer komt en de eerste trailer staat online. 

Een ding is zeker, de zinloze wedstrijdjes zijn niet afgeschaft.