Schumacher is jarig: het beste van de beste coureur ooit

We weten niet of 'lang zal hij leven' hier gepast is, maar feit is dat Michael Schumacher vandaag zijn verjaardag viert. De F1-legende wordt vandaag 48 jaar, maar viert dat helaas vanuit zijn bed in zijn privékliniek thuis.

Ja, de discussie over wie de beste coureur ooit is zal eeuwig blijven duren, maar Schumacher verslaat de concurrentie met keiharde cijfers. De man heeft een recordaantal records op zijn naam staan; meeste kampioenschappen, meeste overwinningen, meeste podiumplaatsen, meeste pole positions, meeste rondes aan de leiding gelegen, enz. Bij alle belangrijke F1-lijstjes staat de Duitser fier bovenaan. Het zijn records die vaak nog tientallen jaren zullen staan en waarmee de zevenvoudig wereldkampioen zijn plek in de geschiedenis heeft verzekerd. 

Die titels heeft hij natuurlijk niet behaald met alleen een goede auto. Der Schumi bezat een bijna ongelimiteerd racetalent, waarmee hij ver boven de rest uitsteeg. Dat gold ook voor zijn extreme fitnessregime, waarmee hij zijn lichaam veranderde in de machine die het talent zonder problemen kon overbrengen naar de auto. Hij was ook een vechter, had altijd alleen de winst voor ogen en was altijd op zoek naar meer. Als je tenslotte na één wereldtitel al de handdoek in de ring gooit, zal je nooit tussen de groten der aarde terechtkomen. Dit leverde voor Schumi enkele controversiële momenten op, maar ook dat kenmerkt de grootste sporters. We zien het nu ook in Max.

Laten we daarom op zijn verjaardag genieten van een compilatie vol hoogtepunten uit de gigantische carrière van de Duitser. Zijn racedagen liggen misschien achter hem, de indruk die hij heeft achtergelaten op de sport zullen we nooit vergeten. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f104f3ae048e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });