Oud Blik: wat rijdt een volksmenner?

We schrijven 15 januari, wat zoveel betekent als dat het nog precies twee maanden is tot de verkiezingen van 15 maart aanstaande. Gentlemen, start your engines: het campagneseizoen gaat beginnen.

Vanochtend mocht premier Rutte bij Buitenhof aanschuiven om bij de lakeien van de macht (afdeling publieke omroep) zijn verhaal te doen. Toch gaan we het niet hebben over Rutte, zijn oude Saab en zijn vaak geridiculiseerde oproep om een nieuwe auto te kopen: in de race naar het torentje is de heersende kampioen zeker niet de meest interessante coureur.

Op zich is de VVD automobiel wel interessant: elke keer als er weer een minister onder vuur ligt wordt er een nieuwe snelweg beloofd of gaat ergens de maximumsnelheid omhoog. Maar wat de VVD van plan is maakt eigenlijk niemand wat uit. Na twee kabinetten weten de burgers wel wat het wordt: solide doormodderen, rustig managend de rit uitzitten en voornamelijk dienen als filiaalhouders van de Europese Unie. Nee, alle ogen zijn gericht op Geert Wilders en zijn PVV. Van de VVD willen we eigenlijk alleen weten of ze met Greet regeren gaan, mocht hij de grootste worden. Het zou, alle andere politieke implicaties daargelaten, een interessant autokabinet worden, zeker als bakfietspartijen D66 en GL buiten de deur gehouden worden.

Maar goed, over Wilders en zijn autovoorkeuren: We weten wat de peroxidegermaan zelf rijdt: een zilvergrijze Audi TT. Nou rijden boeven graag in Audi’s: vier ringen op de grille en consultants en mocromaffiozen achter het stuur. Als er ergens een privatisering of een ramkraak plaatsvindt dan zien de argeloze burgers even later dikke Audi’s - bij voorkeur RS-stationwagens - wegscheuren van de plaats delict. Grappig genoeg zijn dit juist de twee groepen waartegen Wilders het meest ageert: de wereldvreemde managers die onze verzorgingsstaat kapotknippen en doorverkopen aan het grootkapitaal en de Bontkraagjes die met hun criminele gedrag een flinke steen in de poldersloot werpen.

Eigenlijk is het zonde van het merk: de ingenieurs uit Ingolstadt kunnen er immers ook niets aan doen dat de Vorsprung durch technik voornamelijk wordt genoten door boeven. Zonde ook van de erfenis van het merk, waar toch een hoop pareltjes in voorkomen: wat te denken van de brute Quattro's uit de jaren '80, de schitterende Silberpfeilen en eigenlijk gewoon heel keurige auto's als de Audi 80. Bovendien, echte volksmenners rijden Mercedes, dat weet iedereen. 

Niet dat Geert zelf mag sturen overigens: uit veiligheidsoverwegingen wordt hij gechauffeerd. Prima dat 'ie de politicus uithangt, maar laat ‘m niet in de buurt van het stuur: dat is precies de tactiek van zo ongeveer alle andere partijen.