Contstanteyn Roelofs
Contstanteyn Roelofs
Recente artikelen
 1. Achtergrond
  Oud Blik. Chuck Berry in een Delorean

  Chuck Berry is dood en dat zou elke autoliefhebber toch een beetje pijn moeten doen. Als ‘vader van de Rock & Roll’ - die clichézin kunt u vast niet meer horen na de derde necrologie - legde hij de muzikale basis voor de gouden tijd van de auto.

 2. Column
  Oud Blik. De Nederlandse politiek is een Toyota Yaris

  U bent dit weekeinde misschien in de autoshowroom geweest om uw vehikel voor de komende jaren uit te kiezen, maar de kans is ook aannemelijk dat u eens even flink heeft nagedacht over wie de volgende vier jaar aan het stuur van het land mag zitten.

 3. Achtergrond
  Oud Blik. De traagheid van de geschiedenis

  Rep en roer in Reddertjesland: er is een videoband opgedoken die bewijst dat Shell zich al járen bewust is van het feit dat olie en eindig is.

 4. Achtergrond
  Oud Blik. Het landleven en de Jaguar

  De Engelsen zijn misschien wel rare mensen die vreemde dingen eten - marmite, Weetabix spaghetti hoops on toast - maar sommige dingen begrijpen ze verdomd goed. Autorijden op het platteland, bijvoorbeeld.

 5. Achtergrond
  Oud Blik. We gaan er klimatologisch aan, dus koop een SAAB

  He, fuck. De winterbanden. Voor veel mensen in het westen was vandaag de dag om erachter te komen dat men toch iets te voortvarend naar de zomerbanden was gewisseld.

 6. Achtergrond
  Oud Blik: een DAF voor de Republiek Amsterdam

  Het rommelt binnen de Ring-A10. Mocht Wilders aan de macht komen, dan gaat de stad verder als onafhankelijke republiek, zo stellen belangrijke leiders in de stad. Tijd om het eens over de automobiele gedragingen van de hoofdstedelingen te praten.

 7. Achtergrond
  Oud Blik. Die mop over die Amerikaanse president, Kennedy?

  Dingen waar je als columnist deze week niet onderuit kan: The Donald. Zelfs uw nederige autocolumnist moet eraan geloven. Het is maar goed dat in de auto's van de president zoveel over het land te lezen is.

 8. Achtergrond
  Oud Blik: wat rijdt een volksmenner?

  We schrijven 15 januari, wat zoveel betekent als dat het nog precies twee maanden is tot de verkiezingen van 15 maart aanstaande. Gentlemen, start your engines: het campagneseizoen gaat beginnen.

 9. Achtergrond
  Oud Blik. Goed voornemen: de Lotus Seven

  Als het goed is zijn op deze eerste reguliere zondag van 2017 de nevelen van buskruit en champagne opgetrokken en staat iedereen morgen weer in de smog van het woon/werkverkeer.

 10. Achtergrond
  Oud Blik: What Would Jesus Drive?

  Het is de laatste zondag van de advent, dus voordat we volgende week allemaal in onze wagens stappen voor een avondje gourmetten met de schoonfamilie mogen we best even stilstaan bij de Jarige Job: What Would Jesus Drive?