Is Richard Verschoor de nieuwe Max Verstappen?

Richard Verschoor is de nieuwe jongen om scherp in de gaten te houden, want het Nederlandse racetalent maakt grote stappen. Hij maakt nu de overstap naar Formule Renault 2.0.

Net zoals Max Verstappen is de 16-jarige Verschoor al gespot door Red Bulls talentenjager Helmut Marko. Hij zit in het opleidingsprogramma van de energiedrankboer en mag dit jaar laten zien wat hij kan in de Formule Renault 2.0. Deze klasse wordt zwaar ondersteund door de motorleverancier van Red Bull en komt soms in actie in het voorprogramma van de Formule 1. 

"Het is een logische volgende stap", vertelt Verschoor aan de Telegraaf. "Ik heb veel vertrouwen in het team en kijk uit naar komend seizoen. Ik heb deze winter al veel testkilometers gemaakt in de Formule Renault-auto."

Afgelopen jaar streed Verschoor nog in de Formule 4 en zoals een echt talent betaamt won hij meteen. Direct na zijn eerste race mocht hij al plaatsnemen op de bovenste trede van het podium. Hij deed mee aan twee kampioenschappen en won ze allebei. Je snapt ondertussen wel waarom Red Bull hem graag in het talentenklasje wil hebben.

Om de Formule 1 te bereiken zijn er nog grote stappen te maken. De jongen uit Benschop moet zich maar eens bewijzen in de Formule Renault en dan is via een paar andere klasses de weg naar de top goed mogelijk. Tot nu toe laat hij in ieder geval uitstekende resultaten zien en dat blijft toch het belangrijkste.

Momenteel is Verschoor bezig met testen voor het komende seizoen. Daarnaast overwintert hij in Nieuw-Zeeland, waar hij meerijdt in de regionale Toyota Racing Series. Het mag duidelijk zijn dat het met zijn gedrevenheid wel goed zit.